Edessämme on seuratoiminnan haasteellisin aika

8.2.2022

Seuratoiminnassa olemme covid taistelun haasteellisimmassa vaiheessa. Kuinka pystymme kääntämään vastoinkäymiset voitoksi?

Lumista päivää kaikille ?

Kuten on jo ennakkoon arveltu niin omicron variantti saapuu meille viiveellä kasvukeskuksiin verrattuna.  
Todennäköisesti valtaosa väestöstämme tulee kokemaan covidin ennemmin tai myöhemmin tavalla tai toisella. Tartunnan kun voi nyt käytännössä saada missä paikoissa vain joissa on muita ihmisiä.

Urheilurintamalla jokainen seuramme laji pyrkii ennalta ehkäisemään leviämiset omissa tapahtumissaan lajiliittojen ja alueen ohjeiden mukaisesti.

Nyt kun hallinnon puolesta annetaan vapauksia niin yksilön oma vastuu lisääntyy merkittävästi. Omalla henkilökohtaisella käyttäytymisellä pystymme vaikuttamaan leviämiseen kaikista eniten.

"Vain terveenä ...... jne" lauseen merkitys korostuu entisestään. Siitä huolimatta mahdollinen oireeton covid-tartunnan saanut voi maskittomana levittää hyvin tehokkaasti virusta.

Nyt on uuden normaalin opettelemisen hetki

Nuorten tai yleensäkin liikunnan rajoittaminen ei ole enää tule kysymykseen. Nuorten liikuntarajoituksista koituva lasku tulee olemaan jo nyt suuruudeltaan niin valtava ja  monitahoinen sekä vaikutuksiltaan pitkäkestoinen ettei voi kuin arvailla......

Nyt keskittäkäämme voimavaramme kehittämään toimintaamme niin ettei liike pysähdy

Nämä ohjeet lienevät kaikille selvät mutta ....

- mikäli saat tiedon mahdollisesta altistumisesta niin kannattaa hillitä kanssakäymistä muiden kanssa mahdollisen itämisajan verran sekä tehdä muutamia kotitestejä

- mikäli saat tartunnan joko oireellisen tai oireettoman niin välittömästi ilmoita niille jotka ovat voineet altistua ja ehkäise mahdolliset lisäaltistumiset.

- Lepo on paras lääke paranemiseen, sillä osalle on tiettävästi noussut korkeakin kuume. Käytännössä mikäli yksi perheestä sairastuu niin on suositeltavaa omaehtoinen karanteeni muille perheenjäsenille.


Yleisesti nyt ei ole minkäänlaista sijaa syyttelyille tai syyllisten etsimiselle

Kaikki käytettävissä oleva energia tulee kohdistaa tästä haasteellisesta tilanteesta selviämiseen.
Tutun ja/tai tuntemattoman tuki on todella tärkeää silloin kun on "tilanne päällä" missä muodossa hyväänsä. Pyritään tukemaan toisiamme tästä haasteesta selviämiseksi.

Olen varma että näin tehdässämme voimme tulevaisuudessa todeta toimineemme oikein tässä tilanteessa.

Yhteistyöterveisin

Jussi Siitonen
pj